Tivemos unha sesión xenial, onde Darío levóunos a época dos romanos, para ensinarnos como conservaban os alimentos. Cousa que tamén nos dixo, aprenderon as persoas dos animais, que os gardaban nuns buratos ou nas árbores, para ter no inverno. Falamos de moitas maneiras de conservar, sen neveira e conxelador. Ensinóunos e fixemos todo o proceso de salazón e afumado do peixe, respetando os tempos entre cada parte do proceso, co noso reloxo de area. E falamos tamén, de como se conservaba a carne de xeito parecido, colgando os chourizos e xamóns como os calcetíns, as veces co fume e outras co frío.
O mellor foi, que trouxo comida que aínda hoxe conservamos así e compartímola nunha degustación: salmón afumado, xamón e chourizos. E co seu envoltorio, descubrimos outro xeito de conservalos co envasado ao baleiro.
Mil gracias familia, por esta experiencia. Non quedou nadita, porque estaba todo... boííísimo!!!
3 comentarios:
Fantástico
Conocer, hacer, tocar, oler, comer. Así da gusto aprender. ¡Gracias!
Gracias Cris, supersorpresa
Publicar un comentario