miércoles, 2 de octubre de 2024

Comezamos cos experimentos científicos!

Despois duns diíñas de adaptación ao novo curso, arranca outubro e comezamos os experimentos científicos nas aulas.

No grupo de 3 anos inauguramos estas sesións cun dos grandes éxitos: o fluído non newtoniano, que sempre triunfa!

Mesturamos fariña de millo e auga e... maxia!!


CANDO EXERCEMOS UNHA FORZA É SÓLIDO:

E CANDO NON A EXERCEMOS É LÍQUIDO:


Pasámolo moi, moi ben! Experiencia sensorial a tope!

Graciñas Maite, a nosa orientadora, por axudarnos a limpar despois! :)


Na aula de 4 anos continuamos con experimentos de disolución, que foron un éxito o curso pasado. Onte comprobamos se dúas substancias, sal e fariña, son solubles en auga do mesmo xeito:

AGREGAMOS SAL NA AUGA E REMEXEMOS BEN, COMPROBANDO

QUE "DESAPARECE", PERO O SABOR SÍ ESTÁ!


AGREGAMOS FARIÑA DE TRIGO:


E REMEXEMOS, REMEXEMOS, REMEXEMOS...


A AUGA CAMBIA DE COR E PARECE QUE HAI DISOLUCIÓN IGUAL QUE CO SAL, PERO COMPROBAMOS CUN FILTRO...


E VEMOS QUE A FARIÑA VAI QUEDANDO, E A AUGA SAE "TRANSPARENTE"



Lembrade que podedes vir á escola a compartir estas sesións cos vosos fillos e fillas, preparando un experimento en familia e facéndoo na escola connosco!

Agardámosvos!




No hay comentarios:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails